De online community voor jonge ambtenaren

Stel je vragen, deel je werk en groei binnen de overheid

Bekijk snel Offtopic Ruimtelijk domein Sociaal domein Bedrijfsvoering Carrière en loopbaan

Prikbord

Berichten

Profielfoto van Michelle de Nijs
Michelle de Nijs Beveiliging beambte / Centralist 29-06-2020 20:36

HRM / P&O

een hele goedenavond,

Momenteel volg ik een opleiding HRM module ( personeelsmanagement ).

Zelf werk ik voor de overheid alleen in de sector beveiliging.

Zijn jullie tijdens jullie studie al werkzaam in de sector waar jullie al in werkzaam zijn, of zijn jullie na de studie pas gaan solliciteren.

Zelf ben ik op zoek naar een baan in een soort gelijke organisatie waar ik eventueel mijn opleiding verder voort kan zetten of meteen ervaring op kan doen.

Met vriendelijke groet,

Michelle de Nijs

Profielfoto van Justine
Justine Omgevingsmanager circulaire economie 29-06-2020 12:10

Oproep: Leerkring Kansen voor circulair binnen zonne-energie

Er worden iedere dag veel nieuwe zonnepanelen geplaatst. De komende jaren zullen ook veel bestaande zonnepanelen worden vervangen. Wat gebeurt er met deze panelen als ze aan het einde van hun levensduur zijn? Kunnen we ervoor zorgen dat deze panelen niet op de afvalberg belanden, maar dat hun materialen zo hoogwaardig mogelijk worden benut?

Werk jij bij een Zuid-Hollandse gemeente en wil je aan de slag met deze vragen door de circulaire kansen binnen zonne-energie te verkennen adv een praktijkcasus?

Meld je dan voor 30 juni aan voor de leerkring!

Kijk voor meer informatie op:
https://www.platform31.nl/nieuws/oproep-kansen-voor-circulair-binnen-zonne-energie

Profielfoto van Quint Bosch
Quint Bosch Student HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden - Juridisch medewerker bij gemeente Oegstgeest - Stagiair "Livinglab Omgevingswet" bij gemeente Alphen aan den Rijn 22-05-2020 16:55

Omgevingswet: de veranderende rol van de plantoetser

Beste jonge ambtenaren,

In het kader van mijn onderzoek naar de veranderende rol van de plantoetser met de komst van de Omgevingswet, ben ik op zoek naar vooruitstrevende organisaties die al hebben nagedacht over deze veranderende rol.

In het specifiek ben ik op zoek naar een competentieprofiel of functieomschrijving voor de “nieuwe” plantoetser onder de Omgevingswet.

Mocht u mij hierbij kunnen helpen, dan kunt u mij bereiken via het mailadres: quintbosch1994@gmail.com

Bij voorbaat dank, de inzet wordt enorm gewaardeerd.

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Student ROP 23-04-2020 13:38

Productief thuiswerken

Beste jonge ambtenaren,

Net als veel andere jonge ambtenaren werk ik nu ook thuis. Ik merk dat ik thuis toch met wat minder discipline werk dan op het kantoor. Hebben jullie hier ook last van? Hebben jullie misschien tips hoe je toch productief kunt werken thuis?

Met vriendelijke groet,

Julian

Profielfoto van Carolien van den Broek
Carolien van den Broek Student Bestuurskunde/ Medewerker dienstverlening gemeente Helmond 27-03-2020 19:48

Zoektocht in het publieke domein

Hallo allemaal,

Ik ben student Bestuurskunde & Overheidsmanagement en ik zit nu in mijn 3e leerjaar. Ik heb bij een gemeente stage gelopen op het gebied van klimaat en ik werk bij een gemeente als bijbaan in de dienstverlening. Ik heb alleen nog weinig ervaring met ander soort organisaties in het publieke domein (denk aan stichtingen, adviesbureaus enz.). Weten jullie organisaties in de regio Noord-Brabant die interessant voor mij kunnen zijn? Mijn interesse liggen bij het sociaal domein, ruimtelijk domein of in de organisatiekunde. Ik hoor graag jullie voorbeelden zodat ik mezelf in deze organisaties kan verdiepen en contact op kan nemen voor meer informatie.
Ik hoop op deze manier een breder beeld te krijgen over het beroepenveld van een bestuurskundige. Ook denk ik dat jullie misschien voorbeelden hebben waaraan ik zelf niet zo snel denk.

Alvast bedankt!

Groet,
Carolien van den Broek

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Student ROP 20-02-2020 16:56

Onderzoek naar leefbaarheid

Beste jonge ambtenaren,

Momenteel voer ik een afstudeeronderzoek uit bij provincie Noord-Holland. Een belangrijk onderwerp in dit onderzoek is leefbaarheid. Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar literatuur en wetenschappelijk onderzoek over leefbaarheid. Ik wil graag vinden welke algemene factoren zorgen voor een goede leefbaarheid. Als iemand een aanbeveling heeft dan hoor ik dat graag!