Ruimtelijk domein

Over deze categorie

Ruimtelijk domein


Profielfoto van Emma Heinhuis
Emma Heinhuis Multimedia specialist 02-08-2021 15:07

Hi jonge ambtenaren!

Samen met de VNG organiseert Bouwstenen voor Sociaal een gratis bijeenkomst Verduurzamen maatschappelijk vastgoed voor wethouders. Interessant als je je buigt over de vastgoedportefeuille!

De bijeenkomst vindt plaats op 24 september. Meld je nu alvast aan! Check onze website voor alle info en het programma:
https://bouwstenen.nl/verduurzamen_maatschappelijk_vastgoed_bestuurders

Profielfoto van Justine
Justine Omgevingsmanager circulaire economie 29-06-2020 12:10

Oproep: Leerkring Kansen voor circulair binnen zonne-energie

Er worden iedere dag veel nieuwe zonnepanelen geplaatst. De komende jaren zullen ook veel bestaande zonnepanelen worden vervangen. Wat gebeurt er met deze panelen als ze aan het einde van hun levensduur zijn? Kunnen we ervoor zorgen dat deze panelen niet op de afvalberg belanden, maar dat hun materialen zo hoogwaardig mogelijk worden benut?

Werk jij bij een Zuid-Hollandse gemeente en wil je aan de slag met deze vragen door de circulaire kansen binnen zonne-energie te verkennen adv een praktijkcasus?

Meld je dan voor 30 juni aan voor de leerkring!

Kijk voor meer informatie op:
https://www.platform31.nl/nieuws/oproep-kansen-voor-circulair-binnen-zonne-energie

Profielfoto van Quint Bosch
Quint Bosch Student HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden - Juridisch medewerker bij gemeente Oegstgeest - Stagiair "Livinglab Omgevingswet" bij gemeente Alphen aan den Rijn 22-05-2020 16:55

Omgevingswet: de veranderende rol van de plantoetser

Beste jonge ambtenaren,

In het kader van mijn onderzoek naar de veranderende rol van de plantoetser met de komst van de Omgevingswet, ben ik op zoek naar vooruitstrevende organisaties die al hebben nagedacht over deze veranderende rol.

In het specifiek ben ik op zoek naar een competentieprofiel of functieomschrijving voor de “nieuwe” plantoetser onder de Omgevingswet.

Mocht u mij hierbij kunnen helpen, dan kunt u mij bereiken via het mailadres: quintbosch1994@gmail.com

Bij voorbaat dank, de inzet wordt enorm gewaardeerd.

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Junior stedenbouwkundige 20-02-2020 16:56

Onderzoek naar leefbaarheid

Beste jonge ambtenaren,

Momenteel voer ik een afstudeeronderzoek uit bij provincie Noord-Holland. Een belangrijk onderwerp in dit onderzoek is leefbaarheid. Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar literatuur en wetenschappelijk onderzoek over leefbaarheid. Ik wil graag vinden welke algemene factoren zorgen voor een goede leefbaarheid. Als iemand een aanbeveling heeft dan hoor ik dat graag!

Profielfoto van Lars van Dijk
Lars van Dijk Jurist APV 02-10-2019 09:21

Omgevingswet en participatie

De Omgevingswet komt eraan en bij de gemeente waar ik werk zijn we bezig met voorbereidingen op de implementatie van deze wet binnen onze gemeente. Mij is ook gevraagd hierbij te helpen/mee te denken als junior vergunningverlener. Ik ben heel benieuwd hoe andere gemeenten hiermee bezig zijn en of jullie tips/ideeën hebben! Het hoeft niet alleen betrekking te hebben op vergunningverlening, alles is welkom!