Carrière en loopbaan

Over deze categorie

Carrière en loopbaan


Profielfoto van Manon Hesling
Manon Hesling Student HBO-Rechten 18-11-2019 18:23

Gezocht: Stageplaats afstudeeronderzoek HBO-Rechten

In februari 2020 is het zover! Dan mag ik starten met mijn afstudeeronderzoek. Het enige dat ik nog mis, is een stageplaats waar ik mijn onderzoek kan doen.

Het onderzoek moet juridisch en praktijkgericht zijn. Het onderwerp moet gaan over een probleem, knelpunt of verbetering binnen de juridische praktijk. Ik ben vooral geïnteresseerd in overheidsorganisaties en organisaties die maatschappelijk georiënteerd zijn. Het eindproduct van mijn onderzoek zal bestaan uit een oplossing in de vorm van een rapport.

Ik zoek een stageplaats voor de duur van 20 weken in de omgeving van Amsterdam. Het onderzoek verricht ik binnen de organisatie waarbij ik graag 5 of 4 dagen aanwezig ben en minimaal 3 dagen aanwezig moet zijn. In overleg mag ik ook aan het onderzoek gerelateerd werk uitvoeren.

Bent u of kent u een organisatie waarbij mijn onderzoek een goede toevoeging zou kunnen zijn? Dan kom ik graag in contact met u. Ik ben bereikbaar via het e-mailadres manon.hesling@hva.nl of u kunt reageren op dit bericht.

Tips zijn ook welkom!

Met vriendelijke groet,
Manon Hesling

Profielfoto van Marieke
Marieke Juridisch medewerker Handhaving 31-10-2019 10:08

Op zoek naar interessante cursus!

Beste allemaal,

In de afrondende fase van mijn studie HBO-Rechten ben ik bij een gemeente gaan werken als juridisch medewerker handhaving. De afgelopen 5 jaar heb ik bij verschillende gemeentes voornamelijk op het gebied van handhaving gewerkt. Na mijn studie heb ik een tijd lang geen behoefte gehad aan een cursus of verdere opleiding.
Inmiddels zou ik weer een cursus of opleiding zou willen volgen. Maar dan wel een interessante en vooral nuttige cursus, die mij verder helpt in mijn werk als juridische medewerker handhaving.

Hebben jullie tips of aanraders?

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Student ROP 17-10-2019 19:37

Afstudeerstage

Beste iedereen,

Ik studeer Ruimtelijke ordening & Planologie aan de Hogeschool Rotterdam en ga in februari beginnen met afstuderen. Ik ben nog op zoek naar een afstudeerstage! In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij een ontwerpbureau, tijdens mijn afstuderen wil ik graag stage lopen bij een gemeente om ook deze kant van de ruimtelijke ordening te kunnen ervaren. Weet iemand nog een gemeente in de regio Amsterdam die op zoek is naar enthousiaste afstudeerder met passie voor stedenbouw?

Voor een indruk van mijn kwaliteiten, vaardigheden, inzicht en creativiteit laat ik graag mijn portfolio zien: https://issuu.com/julianvanspankeren/docs/portfolio_julian_van_spankeren_2019

Profielfoto van Lisette de Vries
Lisette de Vries Communicatiemedewerker sociaal domein 04-10-2019 16:28

Ambtelijke fusie ervaringen

Ik werk nu sinds een halfjaar bij een gemeente, waar onlangs bekend is geworden dat ze ambtelijk gaan fuseren met een andere gemeente. Ik merk dat mijn collega’s, en met name de collega’s die er al langer werken, wat onrustig zijn. Vooral over wat dit gaat betekenen voor hun functie zoals die nu is, en ook de sfeer in de organisatie. Wie heeft er ervaring met zo’n fusietraject en hoe ervaar jij dat/heb jij dat ervaren?