Carrière en loopbaan

Over deze categorie

Carrière en loopbaan


Profielfoto van Isabelle Smit
Isabelle Smit Coach 07-09-2022 11:18

Carrière coaching - maak kans op een gratis sessie

Beste jonge mede-ambtenaren,

‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren’. Johan Cruijff zei het al en ik geloof daar ook zeker in, zeker op carrièregebied. Soms lukt het schieten alleen niet en ik help je graag bij de voorzet. Ik ben Isabelle Smit van Pars coaching en de carrière van jongvolwassenen tussen de 18 en 28 jaar stimuleren is mijn passie.

Door mijn opleidingen en ervaring weet ik als geen ander te achterhalen wat mensen in de weg staat bij het realiseren van hun carrièredromen. Mijn empathie en goede luisteren zorgen er samen met mijn rake vragen voor dat ik tot de kern kom. Hierdoor kunnen mijn coachees helpende inzichten krijgen. Dankzij mijn ervaring en leeftijd heb ik verbinding met jongvolwassenen, waardoor mijn coaching gelijkwaardig en doeltreffend zal zijn.

Ben jij of ken jij iemand die samen met mij wil scoren? Bijvoorbeeld door coaching bij werk-privé balans, gezondheid of grenzen aangeven? Mail dan naar isabelle@parscoaching.com of kijk op http://www.parscoaching.com. De eerste aanmelding krijgt een gratis sessie!

Met vriendelijke groet,

Isabelle Smit van Pars coaching
0634629991 | KVK 86389742
Geregistreerd als coach bij Nederlandse Orde Beroepscoaches (aansluitnummer 34486)
Geregistreerd als jeugd- en gezinsprofessional bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (registratienummer 140009714)

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Junior stedenbouwkundige 13-12-2020 18:24

Wordamtenaar.nl

Beste ambtenaren,

Onlangs ben ik begonnen met mijn nieuwe baan als stedenbouwkundig ontwerper bij gemeente Purmerend. In de periode dat ik aan het solliciteren was wilde ik mij beter verdiepen in een gemeente en mijzelf goed voorbereiden op mijn aanstaande sollicitatiegesprekken. De cursus van http://www.wordambtenaar.nl heeft mij hier heel erg bij geholpen. De cursus laat je snel zien hoe een gemeente of andere overheidsorganisatie in elkaar zit, en geeft een aantal hele goede sollicitatietips. Deze tips zijn ook handig voor ambtenaren die bijvoorbeeld van baan verwisselen. De tips hebben mij erg geholpen en ik ging met een goed gevoel naar mijn sollicitatiegesprekken! Dus zeker een aanrader!

http://www.wordambtenaar.nl

Profielfoto van Mariska Hidding
Mariska Hidding Projectleider arbeidsmarkt 17-07-2020 12:13

Summerschool voor gemeenteambtenaren

Summerschool is dé manier om jezelf als professional verder te ontwikkelen in de zomer. En dit jaar komt A&O fonds Gemeenten naar je toe! Op 23 juli en 13 augustus organiseren we twee uitdagende online Summerschool dagen met een line-up van sprekers die jullie prikkelen om het allerbeste uit jezelf te halen! Mis het niet want beide dagen gaan we het programma openen met topspreker André Kuipers!
Gratis aanmelden kan via https://www.aeno.nl/summerschool

Profielfoto van Nina van Schijndel
Nina van Schijndel Financieel administratief 04-07-2020 19:30

vraag

Beste heer of mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren voor de functie van financieel administratief medewerker bij de Rechtspraak in Den Bosch.

Echter is mijn vraag hierbij, wanneer deze functie start en over welke periode het betreft om dit werk uit te oefenen?

Aangezien ik nog werk zonder contract. Is mijn vraag hierop gebaseerd.

Hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en graag zie ik uw reactie tegemoet!

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Nina van Schijndel

Profielfoto van Michelle de Nijs
Michelle de Nijs Beveiliging beambte / Centralist 29-06-2020 20:36

HRM / P&O

een hele goedenavond,

Momenteel volg ik een opleiding HRM module ( personeelsmanagement ).

Zelf werk ik voor de overheid alleen in de sector beveiliging.

Zijn jullie tijdens jullie studie al werkzaam in de sector waar jullie al in werkzaam zijn, of zijn jullie na de studie pas gaan solliciteren.

Zelf ben ik op zoek naar een baan in een soort gelijke organisatie waar ik eventueel mijn opleiding verder voort kan zetten of meteen ervaring op kan doen.

Met vriendelijke groet,

Michelle de Nijs

Profielfoto van Cheremice Bruinhard
Cheremice Bruinhard Servicemedewerker 18-02-2020 16:07

Gezocht: HBO-Rechten afstudeerstage per direct voor 20 weken.

Beste lezers,

Ik ben Cheremice en ben werkzaam bij Waternet.
Ik studeer rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. In het kader van mijn studie ben ik op zoek naar afstudeeropdracht waar ik onderzoek naar kan doen. Ik zal dan onderzoek verrichten naar een praktijkprobleem of een knelpunt binnen de organisatie. Het onderwerp moet juridisch en actueel zijn.

U vindt in mij een enthousiaste, nieuwsgierige en gedreven student die beschikt over goede juridische kennis.
Daarnaast beschik ik over goede sociale en contactuele eigenschappen en ben ik goed in staat zelfstandig te werken. Tenslotte is het voor mij een mooie uitdaging om mijn theoretische kennis in de praktijk te brengen.

De periode waarin ik mijn afstudeeropdracht moet afronden bedraagt ongeveer twintig weken en zou per direct in kunnen gaan.

Heeft u momenteel een juridisch vraagstuk waar onderzoek naar verricht dient te worden waarvoor u als organisatie geen tijd voor heeft? Dan zou ik dat heel graag voor u willen doen.

U kunt mij bereiken via LinkedIn ( https://www.linkedin.com/in/cheremice-b-26142a63/).

Met vriendelijke groet,

Cheremice Bruinhard.

Profielfoto van Christiaan Stolk
Christiaan Stolk - 25-11-2019 14:18

Hoe vind je die ene baan bij de Overheid?

Daar zit je dan, op de bank. Laptop op schoot en scrollen naar vacatures. Dan vraag je jezelf af, hoe ben ik hier terecht gekomen? Je bent trainee geweest, volgens recruiters heb je een interessant CV, maar toch…. De match is nog niet langs gekomen.

De werkeloosheid is laag, de banen liggen voor het oprapen (tenminste dat idee krijg je door alle berichten in de media) en recruiters weten de weg goed naar je te vinden. Twee jaar trainee geweest bij een gemeente en daar een leerzame en inspirerende tijd gehad. Daar een verscheidenheid aan opdrachten gedaan en samen met mede-trainees trainingen en cursussen gevolgd. Ontdekt waar je talenten liggen en wat de overheid allemaal te bieden heeft. Met deze waardevolle ervaring ga je op zoek. Helaas nog zonder succes om een matchende baan te vinden.

Ik weet wat ik wil; werken aan de verduurzaming van Nederland of projecten doen waar ik een bijdrage lever om andere in hun kracht te zetten. Ik weet waar mijn kracht ligt, echter zonder resultaat. Je hebt al meerdere gesprekken gevoerd en gaat op pad. Dan stel je aan jezelf de vraag, hoe ga ik die baan vinden?

Ondertussen kom je een artikel tegen van de Volkskrant*, over millennials en werken. Ben je dan toch te kritisch met het vinden van een nieuwe baan? Want ja, ook ik ben een product van mijn generatie. Ik ook wil een uitdagende baan, waar ik maatschappelijk een bijdrage kan leveren. Ohja, ook persoonlijke ontwikkeling graag! Niet te vergeten, beetje waardering is ook wel fijn. Wil je dan niet teveel of ben je veel kritischer met het zoeken van een baan? Ik wil namelijk ook niet ergens starten en tegen mijzelf aanlopen. Tegelijkertijd besef je ook dat voor werkgevers werken met millenials een andere houding vraagt. Ook voor hen is het een flinke sprong.

Goed, het is niet gemakkelijk om iets te vinden. Wie hebben er tips bij het vinden van een baan? Hoe hebben jullie dit aangepakt?

* https://www.Volkskrant.nl/de-gids/millennial-probeer-je-werk-eens-als-baantje-te-zien~ba8753e1/

Profielfoto van Manon Hesling
Manon Hesling Student HBO-Rechten 18-11-2019 18:23

Gezocht: Stageplaats afstudeeronderzoek HBO-Rechten

In februari 2020 is het zover! Dan mag ik starten met mijn afstudeeronderzoek. Het enige dat ik nog mis, is een stageplaats waar ik mijn onderzoek kan doen.

Het onderzoek moet juridisch en praktijkgericht zijn. Het onderwerp moet gaan over een probleem, knelpunt of verbetering binnen de juridische praktijk. Ik ben vooral geïnteresseerd in overheidsorganisaties en organisaties die maatschappelijk georiënteerd zijn. Het eindproduct van mijn onderzoek zal bestaan uit een oplossing in de vorm van een rapport.

Ik zoek een stageplaats voor de duur van 20 weken in de omgeving van Amsterdam. Het onderzoek verricht ik binnen de organisatie waarbij ik graag 5 of 4 dagen aanwezig ben en minimaal 3 dagen aanwezig moet zijn. In overleg mag ik ook aan het onderzoek gerelateerd werk uitvoeren.

Bent u of kent u een organisatie waarbij mijn onderzoek een goede toevoeging zou kunnen zijn? Dan kom ik graag in contact met u. Ik ben bereikbaar via het e-mailadres manon.hesling@hva.nl of u kunt reageren op dit bericht.

Tips zijn ook welkom!

Met vriendelijke groet,
Manon Hesling

Profielfoto van Marieke
Marieke Juridisch medewerker Handhaving 31-10-2019 10:08

Op zoek naar interessante cursus!

Beste allemaal,

In de afrondende fase van mijn studie HBO-Rechten ben ik bij een gemeente gaan werken als juridisch medewerker handhaving. De afgelopen 5 jaar heb ik bij verschillende gemeentes voornamelijk op het gebied van handhaving gewerkt. Na mijn studie heb ik een tijd lang geen behoefte gehad aan een cursus of verdere opleiding.
Inmiddels zou ik weer een cursus of opleiding zou willen volgen. Maar dan wel een interessante en vooral nuttige cursus, die mij verder helpt in mijn werk als juridische medewerker handhaving.

Hebben jullie tips of aanraders?

Profielfoto van Julian van Spankeren
Julian van Spankeren Junior stedenbouwkundige 17-10-2019 19:37

Afstudeerstage

Beste iedereen,

Ik studeer Ruimtelijke ordening & Planologie aan de Hogeschool Rotterdam en ga in februari beginnen met afstuderen. Ik ben nog op zoek naar een afstudeerstage! In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij een ontwerpbureau, tijdens mijn afstuderen wil ik graag stage lopen bij een gemeente om ook deze kant van de ruimtelijke ordening te kunnen ervaren. Weet iemand nog een gemeente in de regio Amsterdam die op zoek is naar enthousiaste afstudeerder met passie voor stedenbouw?

Voor een indruk van mijn kwaliteiten, vaardigheden, inzicht en creativiteit laat ik graag mijn portfolio zien: https://issuu.com/julianvanspankeren/docs/portfolio_julian_van_spankeren_2019

Profielfoto van Lisette de Vries
Lisette de Vries Communicatiemedewerker sociaal domein 04-10-2019 16:28

Ambtelijke fusie ervaringen

Ik werk nu sinds een halfjaar bij een gemeente, waar onlangs bekend is geworden dat ze ambtelijk gaan fuseren met een andere gemeente. Ik merk dat mijn collega’s, en met name de collega’s die er al langer werken, wat onrustig zijn. Vooral over wat dit gaat betekenen voor hun functie zoals die nu is, en ook de sfeer in de organisatie. Wie heeft er ervaring met zo’n fusietraject en hoe ervaar jij dat/heb jij dat ervaren?