Bedrijfsvoering

Over deze categorie

Bedrijfsvoering


Profielfoto van Koen Verbeek
Koen Verbeek Student Bestuurskunde 07-07-2021 09:10

Op zoek naar een baan

Hoi iedereen!

Mijn studie Bestuurskunde heb ik succesvol afgerond en daardoor ben ik nu opzoek naar een mooie baan bij een overheidsorganisatie. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een gemeente, daardoor ligt mijn voorkeur voor een nieuwe baan ook bij een overheidsorganisatie.

Hoe zijn jullie aan jullie eerste baan gekomen?

Profielfoto van Roos van Zeggeren
Roos van Zeggeren 08-01-2021 10:39

Online event over burgerparticipatie: Partici-Input 2.0

Projectgroep Burgerspraak, bestaande uit zeven trainees van traineeorganisatie DisGover, zoekt in opdracht van Digicampus naar het antwoord op de vraag: “Hoe kan beleid beter in samenspraak met burgers worden ontworpen?”
Hiervoor hebben we het afgelopen halfjaar verschillende interviews, bijeenkomsten en gesprekken georganiseerd. Ter afronding willen we echter nog één keer het gesprek voeren.

Op 20 januari van 15:00 – 17:00 organiseren wij Partici-Input 2.0 waarbij we met ervaringsdeskundigen en experts het gesprek aangaan over bovenstaande vraag. En dan zo organiseren dat beide partijen dat ook willen en het nut ervan inzien!

Tijdens het event zullen we ons in het bijzonder richten op de volgende aspecten:
– Gebrek aan informatie-toegankelijkheid
– Gebrek aan strategische sturing vanuit de top op het prioriteren van het betrekken van burgers onder de beleidsmakers
– Afstand tussen burgers en overheid

Zou jij burgerparticipatie in jouw organisatie ook meer op de kaart willen zetten, maar lukt het je (nog) niet? Dan wil je dit niet missen! Geef aan of je aanwezig bent via het formulier in de website link: https://b6dx4v4042r.typeform.com/to/l6l6Mjs5

Ken je iemand voor wie dit onderwerp ook relevant is? Neem hem/haar dan als gast mee!

We zien je heel graag (digitaal) op de 20e!

Bij vragen zijn wij bereikbaar via: burgerspraak@disgover.nl.

Profielfoto van Lars van Dijk
Lars van Dijk Jurist APV 02-12-2020 16:05

Thuiswerken in 2020

Hoi allemaal!

We werken nu als het goed is bijna allemaal grotendeels van dit jaar thuis en ik ben erg benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren.

Zelf merk ik dat ik een combinatie van thuis en op locatie werken toch een stuk prettiger vind. Thuis ben ik wat sneller afgeleid en op locatie ben ik toch in een andere meer “werk” gerelateerde sfeer…

Hoe hebben jullie het ervaren om zo’n lange tijd thuis te werken?

Profielfoto van Lies Kregting
Lies Kregting VNG Trainee 16-02-2020 20:29

Gezocht: opdracht sociaal domein (32 uur), duur half jaar tot max. één jaar

Beste allemaal,

Ik zal mezelf even kort voorstellen: ik ben Lies Kregting, sinds september trainee bij de VNG in Den Haag en werk nu als projectmedewerker monitoring sociaal domein bij VNG Realisatie. Ik ondersteun het waarstaatjegemeente.nl team, op deze website worden cijfers gepubliceerd over alle Nederlandse gemeenten op beleidsterreinen zoals jeugd en veiligheid. Ik richt mij binnen dit dataplatform op het sociaal domein.

Vanaf 6 april zoek ik een vervolgopdracht in de omgeving van de Randstad, het liefst binnen het sociaal domein bij een gemeente. Ik ben geïnteresseerd in thema’s zoals achterstandswijken, burgerparticipatie, armoede, veiligheid, statushouders en jeugd. Ik ga het liefst aan de slag met initiatieven die kwetsbare groepen verder helpen.

Ken jij een leuk project waarbij ik als trainee voor een half jaar gedetacheerd kan worden? Of kan je mij koppelen aan iemand die mij meer kan vertellen?

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,
Lies Kregting

P.S. je kunt contact met mij opnemen via lies.kregting@vng.nl, Linkedin: https://www.linkedin.com/in/lies-kregting-097018140/

Profielfoto van Pieter Schouten
Pieter Schouten Communicatie 09-01-2020 12:00

Social media

Mijn naam is Pieter, binnen een gemeente houd ik mij bezig met de (online) communicatie.

Op dit moment ben ik veel bezig met het inzetten van social media kanalen voor de gemeente. Ik ben erg benieuwd hoe andere gemeenten dit doen, wat ze delen, met welk doel en welke kanalen ze onder anderen gebruiken. Zijn er anderen op dit platform die zich hier mee bezig houden? Ik ben erg benieuwd!

Profielfoto van Fleur Verhoef
Fleur Verhoef Trainee OOV 08-01-2020 14:26

Activiteiten voor jonge ambtenaren

Hoi iedereen,

Op dit moment ben ik werkzaam bij een gemeente. Zelf ben ik redelijk actief binnen de jongeren vereniging binnen onze gemeente en organiseer regelmatig activiteiten. Nu ben ik erg benieuwd wat voor activiteiten andere verenigingen organiseren.

Wat voor activiteiten worden er binnen jullie organisatie georganiseerd voor de jonge ambtenaren?

Profielfoto van Victor Dieteren
Victor Dieteren Informatieadviseur 07-11-2019 08:32

Hackathon Digitale Dienstverlening

Hallo allemaal,

Vanuit DisGover organiseer ik samen met mijn projectgroep ‘De Publieksbalie’ een Hackathon Digitale Dienstverlening. Hier gaan we met multidisciplinaire teams op zoek naar een oplossing voor het volgende vraagstuk:

“Hoe kunnen we de digitale dienstverlening van gemeenten beter laten aansluiten op de verwachtingen van inwoners en ondernemers?”

Heb jij ideeën over hoe de digitale dienstverlening van gemeenten kan worden verbeterd voor inwoners en ondernemers? Krijg jij energie van werken in multidisciplinaire teams? Wil jij nieuwe contacten of inspiratie opdoen? Schrijf je dan nu (gratis!) in via de onderstaande link.

Het belooft een mooie dag te worden met diverse sprekers, een professionele jury, gemêleerde groepen en een geheel verzorgde lunch en borrel.

https://mailchi.mp/bc13695adf56/uitnodiging-hackathon-digitale-dienstverlening

Bekijk bijlage
Profielfoto van Thomas
Thomas mdw. team P&O 15-10-2019 12:15

Ontwikkelingen (inzet) Leasefietsen

Beste iedereen,

binnen onze gemeente leeft enorm het idee om leasefietsen in te zetten voor onze medewerkers. Een thema dat zowel leeft bij onze afdelingshoofden, het personeel, als bij team P&O.

Daarnaast heeft het thema raakvlakken met onze vitaliteitsdoelstelling en ons regionaal traject genaamd Mobie. (Mobie levert duurzaam deelvervoer , in de vorm van e-fietsen, e-auto’s en OV, voor de 8 Noord-Limburgse gemeenten).

Als we de nieuwsberichten mogen geloven kan men voor een paar euro per maand een fiets leasen van de werkgever.

Leven deze ontwikkelingen rondom leasefietsen ook binnen jullie gemeenten?

Een mogelijk probleem onze gemeenten kan zijn de combinatie van kilometervergoeding, een tegemoetkoming in de aanschaf – ook voor e-bikes – en eventueel een renteloze lening. Gezien het feit dat wij geen woon-werkvergoeding kent, maar een tegemoetkoming via het IKB.

Ik hoor graag van jullie.
Met vriendelijke groet,

Thomas Verheijen | Medewerker team P&O |