De online community voor jonge ambtenaren

Stel je vragen, deel je werk en groei binnen de overheid

Bekijk snel Ruimtelijk domein Sociaal domein Bedrijfsvoering Carrière en loopbaan Offtopic

Home

Berichten

Profielfoto van Sandra Kool
Sandra Kool Afgestudeerd MWD 11-12-2019 21:13

SKJ registratie

Hallo allemaal!

Graag wil ik een baan als jeugdconsulent, maar ik heb geen SKJ registratie… Nu heb ik ook geen uitstroom profiel jeugd en ben ik benieuwd welke weg ik moet volgen om een SKJ registratie te halen.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en in een reactie willen vertellen hoe jij dit hebt ervaren/aangepakt?

Alvast bedankt! 🙂

Profielfoto van Christiaan Stolk
Christiaan Stolk - 25-11-2019 14:18

Hoe vind je die ene baan bij de Overheid?

Daar zit je dan, op de bank. Laptop op schoot en scrollen naar vacatures. Dan vraag je jezelf af, hoe ben ik hier terecht gekomen? Je bent trainee geweest, volgens recruiters heb je een interessant CV, maar toch…. De match is nog niet langs gekomen.

De werkeloosheid is laag, de banen liggen voor het oprapen (tenminste dat idee krijg je door alle berichten in de media) en recruiters weten de weg goed naar je te vinden. Twee jaar trainee geweest bij een gemeente en daar een leerzame en inspirerende tijd gehad. Daar een verscheidenheid aan opdrachten gedaan en samen met mede-trainees trainingen en cursussen gevolgd. Ontdekt waar je talenten liggen en wat de overheid allemaal te bieden heeft. Met deze waardevolle ervaring ga je op zoek. Helaas nog zonder succes om een matchende baan te vinden.

Ik weet wat ik wil; werken aan de verduurzaming van Nederland of projecten doen waar ik een bijdrage lever om andere in hun kracht te zetten. Ik weet waar mijn kracht ligt, echter zonder resultaat. Je hebt al meerdere gesprekken gevoerd en gaat op pad. Dan stel je aan jezelf de vraag, hoe ga ik die baan vinden?

Ondertussen kom je een artikel tegen van de Volkskrant*, over millennials en werken. Ben je dan toch te kritisch met het vinden van een nieuwe baan? Want ja, ook ik ben een product van mijn generatie. Ik ook wil een uitdagende baan, waar ik maatschappelijk een bijdrage kan leveren. Ohja, ook persoonlijke ontwikkeling graag! Niet te vergeten, beetje waardering is ook wel fijn. Wil je dan niet teveel of ben je veel kritischer met het zoeken van een baan? Ik wil namelijk ook niet ergens starten en tegen mijzelf aanlopen. Tegelijkertijd besef je ook dat voor werkgevers werken met millenials een andere houding vraagt. Ook voor hen is het een flinke sprong.

Goed, het is niet gemakkelijk om iets te vinden. Wie hebben er tips bij het vinden van een baan? Hoe hebben jullie dit aangepakt?

* https://www.Volkskrant.nl/de-gids/millennial-probeer-je-werk-eens-als-baantje-te-zien~ba8753e1/

Profielfoto van Manon Hesling
Manon Hesling Student HBO-Rechten 18-11-2019 18:23

Gezocht: Stageplaats afstudeeronderzoek HBO-Rechten

In februari 2020 is het zover! Dan mag ik starten met mijn afstudeeronderzoek. Het enige dat ik nog mis, is een stageplaats waar ik mijn onderzoek kan doen.

Het onderzoek moet juridisch en praktijkgericht zijn. Het onderwerp moet gaan over een probleem, knelpunt of verbetering binnen de juridische praktijk. Ik ben vooral geïnteresseerd in overheidsorganisaties en organisaties die maatschappelijk georiënteerd zijn. Het eindproduct van mijn onderzoek zal bestaan uit een oplossing in de vorm van een rapport.

Ik zoek een stageplaats voor de duur van 20 weken in de omgeving van Amsterdam. Het onderzoek verricht ik binnen de organisatie waarbij ik graag 5 of 4 dagen aanwezig ben en minimaal 3 dagen aanwezig moet zijn. In overleg mag ik ook aan het onderzoek gerelateerd werk uitvoeren.

Bent u of kent u een organisatie waarbij mijn onderzoek een goede toevoeging zou kunnen zijn? Dan kom ik graag in contact met u. Ik ben bereikbaar via het e-mailadres manon.hesling@hva.nl of u kunt reageren op dit bericht.

Tips zijn ook welkom!

Met vriendelijke groet,
Manon Hesling

Profielfoto van Victor Dieteren
Victor Dieteren Informatieadviseur 07-11-2019 08:32

Hackathon Digitale Dienstverlening

Hallo allemaal,

Vanuit DisGover organiseer ik samen met mijn projectgroep ‘De Publieksbalie’ een Hackathon Digitale Dienstverlening. Hier gaan we met multidisciplinaire teams op zoek naar een oplossing voor het volgende vraagstuk:

“Hoe kunnen we de digitale dienstverlening van gemeenten beter laten aansluiten op de verwachtingen van inwoners en ondernemers?”

Heb jij ideeën over hoe de digitale dienstverlening van gemeenten kan worden verbeterd voor inwoners en ondernemers? Krijg jij energie van werken in multidisciplinaire teams? Wil jij nieuwe contacten of inspiratie opdoen? Schrijf je dan nu (gratis!) in via de onderstaande link.

Het belooft een mooie dag te worden met diverse sprekers, een professionele jury, gemêleerde groepen en een geheel verzorgde lunch en borrel.

https://mailchi.mp/bc13695adf56/uitnodiging-hackathon-digitale-dienstverlening

Bekijk bijlage