Activiteit

Profielfoto van Lars van Dijk
Lars van Dijk Jurist APV 02-12-2020 16:05

Thuiswerken in 2020

Hoi allemaal!

We werken nu als het goed is bijna allemaal grotendeels van dit jaar thuis en ik ben erg benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren.

Zelf merk ik dat ik een combinatie van thuis en op locatie werken toch een stuk prettiger vind. Thuis ben ik wat sneller afgeleid en op locatie ben ik toch in een andere meer “werk” gerelateerde sfeer…

Hoe hebben jullie het ervaren om zo’n lange tijd thuis te werken?

  Profielfoto van Julian van Spankeren
  Julian van Spankeren Junior stedenbouwkundige 13-12-2020 18:06

  Bij ons op kantoor hebben we een combinatie van thuiswerken en werken op het kantoor onder de jonge collega’s. Deze afwisseling houdt het werk leuk. Op zich kan ik prima thuiswerken, alhoewel ik thuis toch minder productief ben dan op het kantoor. Gelukkig heb ik thuis een goede computer en een groot bureau wat het thuiswerken zeker bevordert! Dit wil ik iedereen dan ook aanraden: zorg voor een goede ruime werkplek thuis met een goede computer en lekker groot beeldscherm.

  Profielfoto van Tom Heimweg
  Tom Heimweg Planeconomie 14-12-2020 14:36

  Het thuiswerken bevalt op zich goed, scheelt een hoop tijd en als de verbinding goed is, is het vergaderen ook prima te doen.
  Het enige nadeel is toch wel het netwerken binnen de organisatie, je leert de mensen lastig kennen. Het aanknopen van een ‘koffieautomaatgesprek’ is lastig en inzicht krijgen wie waar zit en wat doet wordt daardoor lastiger.
  En het inwerken is toch een stuk langzamer nu je niet over iemand zijn schouder kan meekijken of iemand even aan zijn vest kan trekken.

  Met wat meer ervaring op zak zou ik zeker neigen naar het vasthouden van het thuiswerken. Scheelt veel tijd en uitstoot, dus iedereen wint. 🙂

Wil je reageren? Log dan in of maak een account! Meld je aan
Reageer op dit bericht